top of page
Bostuin%20webbanner_edited.jpg
Over ons: Welcome

Weetjes

Je bent welkom op de kwekerij na afspraak. Wij zijn niet iedere dag aanwezig, dus geef ons een seintje vooraf. Je mag op de kwekerij vrij rondlopen en alles bekijken. Heeft u vragen over standplaats, hoe te planten of hoe een bepaalde plant te onderhouden, Stel ze gerust! Wij beantwoorden ze graag.

 

Wij kweken zoveel mogelijk met onze eigen planten. Op de kwekerij vindt u alle moederplanten waarvan we ons eigen stekmateriaal nemen. Wij kweken op een zandgrond die ons extra uitdagingen geeft, maar die er ook voor zorgt dat de planten sterker wortels ontwikkelen wat bij herplant de kwaliteit ten goede komt.

Wij werken zonder bestrijdingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen. Prioritair op onze kwekerij is een evenwichtig ecosysteem waar ikzelf, de dieren, de planten en de aarde elkaar ondersteunen en helpen. Ik werk op het principe van agroforrestery. 

Al onze planten worden gekweekt als voedsel en wij staan hiervoor onder controle door het FAVV.

Al onze planten kan u kopen per stuk of per tray van 6 of 12 stuks. De prijzen voor één plantje liggen iets duurder dan de prijs voor 6 of 12 planten. U selecteert hetgeen voor u het beste past. Wenst u 3 plantjes duid u 3 x 1 plantje aan. Wenst u 24 plantjes van eenzelfde soort is het voor u goedkoper om 2 x een tray van 12 aan te duiden.

 

De planten worden op dit moment niet verzonden via de post of een andere pakketdienst. Dit omwille van het mogelijks beschadigen of verdorren van de planten tijdens verzending.

Ondanks zorgvuldige planning kan het gebeuren dat een soort tijdelijk is uitverkocht. Wij trachten dan steeds deze soort zo snel mogelijk bij te kweken zodoende ze snel in voorraad is.

Verkooppunten?

Alle planten die voldoende groot staan worden meegebracht naar onderstaande markten. Wij kunnen helaas niet ons gehele assortiment meenemen naar de markt. Vandaag dat je ook via de website kan bestellen met de vraag om de planten op volgende boerenmarkten mee te brengen:

 

Boerenmarkt De Toekomst (op het pleintje aan de Spijkstraat en Halvemaanstraat) één maal om de 2 weken. 

Moscou Markt (Sato - Peter Benoitlaan 78, 9050 Gent) één maal om de 2 weken.

Wij werken samen met voedselteams.  Dit betekend dat onze planten wekelijks over gans Oost-Vlaanderen bij de voedselteams geleverd worden. Op www.voedselteams.be vind je alle informatie en een voedselteam bij je in de buurt.

Ook bij Boeren en buren kan je onze producten terug vinden. www.boerenenburen.be.

Je vind tijdens de lente een selectie van onze kruiden en groenten terug in volgende hoevewinkels:

De Gentse zuivelhoeve, Driesstraat 67, 9041 Oostakker. www.degentsezuivelhoeve.be

Over ons: About

Afhaalpunten.

Je kan via onze website ook planten bestellen. Deze kan je tijdens de lente op verschillende plaatsen afhalen. Jullie bestellingen staan klaar op volgende momenten:

Boerenbuurthuis Gent: Spijkstraat 149, 9041 Sint-Amandsberg.

Voor donderdag 24.00 besteld, afhalen op zaterdag tussen  10.00 en 12.00 in het boerenbuurthuis.

De Gentse Zuivelhoeve: Drieselstraat 67, 9041 Oostakker.

Voor donderdag 24.00 besteld, afhalen op zaterdag tussen 11.00 - 12.30 en 13.30 -18.00 op de hoeve.

Op onze kwekerij zelf Moleneindstraat 77, 9160 Lokeren.

Voor donderdag 24.00 besteld, afhalen op zaterdag tussen 13.00 en 15.00.

bottom of page