top of page

Nieuwsbrief - februari - maart 2024

Nieuws van tussen de planten


Tijd om even achter het computerscherm te kruipen en jullie de vorderingen in de kwekerij te laten zien...


De planten die we over hebben van vorig jaar zijn we volop in orde aan het zetten voor het aankomende verkoopseizoen. Tegelijk updaten we ze ook op onze website. Er zijn momenteel 136 soorten in orde en iedere dag volgen er nieuwe soorten...Hierboven zie je de nog niet opgekuiste planten staan en daarna de proper gemaakte planten. We hebben nog een 1500 planten te gaan en dan is dit werkje afgerond...


Geen nood! Er zijn ook heel wat nieuwe planten...


In ons huisje staan er 40 soorten te ontkiemen, in de veranda thuis zijn er nog eens 40 soorten en in de serre staan er reeds 20 soorten af te harden en groter te worden om binnenkort naar hun P9 potjes te gaan. In totaal gaat het om 10 000 plantjes die we sedert 15/01 gezaaid hebben.Het opvolgen en tijdig over planten zal een heuse uitdaging worden. Maar dat komt wel in orde met de nodige tijdsinvestering en af en toe een beetje hulp.


En ook in de serre is het al gezellig druk. Er zijn heel wat nieuwe soorten aardperen, ook de daslook en aardbei Mara des Bois zijn terug van weggeweest. Verschillende nieuwe soorten look zijn in opkweek.Beurzen en voordrachten in maart


Vanaf nu kunnen jullie op voorhand bestellen en aanduiden op welke beurs wij jou plantjes meenemen. Bestel je een dan of 3 op voorhand? Dan hebben we ze zeker bij.


07/03/2024 Tuinhier Stekene - Gildenhuis - om 19u30 in "De Statie" Spoorwegwegel 1, Stekene.

Davy Le Comte is professioneel kruidenkweker bij De Eetbare Bostuin.  Hij is de geknipte persoon om te vertellen over de teelt van kruiden. Of je die nu in een kruidentuintje, in pot of in een kruidenspiraal zet: grondsoort, zon of schaduw, droog of nat, doorlevend of éénjarig,…. Alle facetten komen aan bod om zo optimaal   mogelijk je voorraadje kruiden te kweken.  De kruidenspiraal, een concept dat je vaak terugvindt bij permacultuur krijgt speciale aandacht. Met deze techniek kan je op kleine oppervlakten werken, speciale condities creëren, materiaal recupereren en je eigen creativiteit laten werken.


09/03/2024 Velt - Reclaim the seeds - Bruggestraat 190 te 8730 Oedelem, België


Op zaterdag 9 maart 2024 van 10 tot 17 u, organiseert Velt zijn 3de grote zaden- en plantenbeurs in West-Vlaanderen (bio en ecologisch). Dit is een samenwerking tussen Velt West-Vlaanderen en 'Reclaim The Seeds'.


De beurs vindt plaats in het Land- en Tuinbouwinstituut.


De zadenwerkgroep van Velt, de grote voortrekker van deze beurzen in België, zal zeker aanwezig zijn met een uitgebreide zadenstand en een grote ruiltafel, waar iedereen  eigen zaden verpakt in zakjes (met oogstdatum, naam en eventueel zaaitijd en andere info erop) kan deponeren en ruilen voor andere zaden die op deze tafel liggen.


16/03/2024 9.00 tot 12.00 Boerenmarkt Spijkstraat - Halve Maanstraat - Vanaf nu maandelijks


16/03/2024 13.30 tot 17.00 Startdag volkstuinen Slotenkouter Gent


Onze stand bevindt zich voor de cafetaria van de volkstuinen. Bestellen op voorhand kan via onze website.


22/03/2024 15.00 tot 18.00 Moscou markt - Vanaf nu maandelijks


24/03/2024 Plantenmarkt Opdorp - Dries in Opdorp (Buggenhout)


Internationale Plantenmarkt in Opdorp (Buggenhout) op zondag 24 maart 2024. Met gratis inkom!

U kan de hele dag genieten van mooie planten en bloemen. Hét moment om koopjes te doen of om een leuk cadeautje te kopen.


304 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe Planten in 2024

Voor de eerste maal een blog over de nieuwe planten in 2024. Eerst en vooral; de website wordt zo goed mogelijk bijgewerkt, maar tijdens het drukke seizoen worden er meer soorten gekweekt dan effectie

Comments


bottom of page