top of page
Bostuin webbanner.jpg

Ontwerp 

Deze winter legden we onze toontuin 2.0 aan. Dit was de afsluiting van de verhuis naar onze nieuwe kwekerij in Stekene. Deze bostuin (voedselbos) is ontworpen om u kennis te laten maken met onze planten in de tuin. Zo kan u zelf zien of de plant het goed doet, welke standplaats deze nodig heeft en hoe groot ze wordt. 

Door het testen van heel wat verschillende rassen op de kwekerij en onze bijhorende ervaring kwam de vraag van onze klanten om hun bostuin te ontwerpen. 

01

Opmeten 

Ik bezoek jou tuin en meet deze op. Daarnaast spreken we diverse mogelijkheden en u wensen door. Daarnaast bekijk ik hoe de bodem er uit ziet, hoe de windrichtingen liggen en welke factoren er invloed hebben op het te tekenen plan.

02

Tekenen

In deze fase van het ontwerp ga ik het plan volgens uw wensen uittekenen. Ik bekijk waar bomen, struiken en kruidlaag op hun beste plaats staan en ga dit op papier zetten.

03

Voorstelling 

In deze fase zitten we terug samen om het ontwerp te bespreken en eventuele aanpassingen te maken aan het ontwerp.

04

Selectie van planten

In de laatste fase van het project gaan we selecties maken welke rassen van fruitstruiken en bomen er nodig zijn. Dit doe ik vanuit mijn 25 jaar ervaring met telen op een zandgrond (in Stekene en Lokeren)

bottom of page