top of page

Veranderingen in de Bostuin

Het is lang geleden dat ik nog eens een blog gemaakt heb. Het was ook een drukke tijd. De Bostuin is ondertussen helemaal aangepast en klaargemaakt voor een nieuw jaar. Jullie zien dat de tuin een heel stuk opener geworden is... De coniferen zijn voor het 3e jaar op rij verminderd. Ik heb een groot aantal de afgelopen maanden afgezaagd. De stammen gaan tussen dit en 2 jaar de stoof in, de takken dienen voor de nodige mulch in de Bostuin.

Hierdoor is er terug zicht op de achterliggende weilanden... Nadeel hiervan is wel dat de wind nu vrij spel heeft door de bostuin. Het zal iets kouder worden daardoor en de planten zullen iets later ontkiemen en groeien... Gelukkig staan er op bepaalde plekken al terug struiken die nu snel groter zullen worden omdat ze geen concurrentie meer hebben van de coniferen.


Daarnaast zijn we ook het gehele achterterrein aan het aanpassen. We zorgen ervoor dat alles proper ligt om 2020 mooi op te starten. Ook hebben we de serres klaargemaakt voor de winter en daardoor genieten onze planten bij mooi weer al van een graad of 15.

Oei... Met deze foto verklap ik meteen iets wat klaar staat voor jullie. Binnenkort komen er ook Ribessen in het assortiment. Je kent ze wel... De rode, witte en roze trosbessen... Ik leg bij de Ribessen de nadruk op verschillende soorten die het goed doen in de eigen zandgrond. Daarnaast zijn er ook bramen en frambozen voor 2020 ter beschikking. Hier zal het assortiment nog niet uitgebreid zijn, maar dit komt wel de komende jaren.

Daarnaast zijn de meeste opgepotte planten verhuisd naar de serre. Dit om jullie ook tijdens de winter te kunnen laten genieten van mooie groene kruiden. Het winterassortiment is niet zo groot als de planten die deze zomer ter beschikking zullen zijn maar er zitten toch mooie plantjes tussen.

Buiten zijn we ook druk bezig geweest. We hebben gronddoek bij geplaatst om zodoende op een beschutte plek toch heel wat planten bij te kunnen kweken...

En dan nog een paar overzichtsfoto's... Laat ons eens beginnen met het nieuwe perk voor de moederplanten die ons jonge planten zullen leveren vanaf 2020.

Een zicht naar achteren toe...

En een aantal overzichtsfoto's van hoe de kwekerij er op dit moment uitziet.


356 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page